dimarts, 10 de novembre del 2009

Deixeu els vostres comentaris

Aquest bloc esta pensat per que hi pogueu deixar els vostres comentaris.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Falta una lluita portada a terme per l'Associacio de Veïns de Sarria Sant Gervasi, va ser salvar el tancament de l'eclola Republica Argentina (actual Poeta Foix) al carrer Balmes/Plaça Molina, el sol era de propietat privada, el veïns es van tancar i era la epoca del Consell de Forces Politiques, gobernado Civil de BCN era Sanchez Teran

Anònim ha dit...

desde Can Masdeu dir que ens ha emocionat estar a la llista de aquestas 100 accions veinals,
una abraçada i felicitats per els 40 cumplerts
alvaro

Anònim ha dit...

Desde el Colectiu del Forat de la Vergonya no aceptamos la apropiación indebida y la manipulación de la lucha autogestionada por los vecinos del Forat.
Fue en 1999 cuando los vecinos sometidos a expropiaciones forzosas reaccionaron contra PROCIVESA (Empresa expropiadora con mayoría de capital público) y sus abusos intimidatorios para apropiarse de los antiguos contratos de alquileres indefinidos (con derecho a subrogación a la siguiente generación ) a cambio de otro según la L.A.U. que en la actualidad, han espirado y así ha sido comunicado por los actuales administradores de la propiedad, dejándoles en un vacío legal.
En la revista CARRER 114, la presidenta de la AAVV del Casc Antic comenta que en la lucha por el Forat se ha conseguido el 90%.
Desde el colectivo del Forat de la Vergonya queremos seguir reivindicando el 10% que falta. Éstos son los 2.500 millones de pesetas que según los abogados de los expropiados les han sido ninguneados y que se les debe en concepto de indemnización por la diferencia de renta y la subrogación indefinida de los alquileres a la siguiente generación.
Ya desde el principio, los colectivos OKUPA, ARQUITECTOS SIN FRONTERA y VEÏNS EN DEFENSA DE LA BARCELONA VELLA aportaron sus fuerzas a la lucha con asambleas, concentraciones, ruedas de prensa….
Fue con el tiempo y ante el enorme revuelo mediático que, algunas asociaciones, como la AAVV del Casc Antic y la FAVB pasaron de mirar para otro lado a querer manipular políticamente la confrontación social. En una de éstas asambleas, una persona representante hoy de la AAVV nos tachó de SIMPLES. Pero fué por la lucha de éstos SIMPLES que PROCIVESA reubicó a los vecinos que llevaban menos de 5 años en sus casas ( Antes recibían una indemnización irrisoria con aspecto de acuerdo legal y eran desalojados sin derecho a reubicación ).Esto pudieron llevarlo a cabo en desarrollo del P.E.R.I., negociado entre Ayuntamiento, AAVV y la FAVB, lo que produjo la destrucción del tejido social del barrio.
Con el tiempo diversos colectivos de otras zonas afectadas de Barcelona y alrededores hicieron suya la lucha del Forat y se formó la PLATAFORMA CONTRA LA ESPECULACIÓN, inexistente en vuestra exposición 40 ANYS D’ACCIÓ VEÏNAL.
Ésta conjunción de fuerzas hizo posible la caída del famoso MURO de la VERGONYA ante el asombro de las asociaciones institucionales que observaban la muestra de fuerza de los SIMPLES, la desestimación del proyecto de PARKING y la construcción de la actual PARC del FORAT DE LA VERGONYA.
Fuimos perseguidos por la Policía y la Justicia y seguimos con causas abiertas. Y vosotros dais por terminada la lucha.
Mezcláis fotos del antiguo HUERTO DEL TIO PEPE con cenas CATERING subvencionadas y sin embargo de pago en las que excluís a los vecinos encerrándoos bajo vallas metálicas y recibiendo a políticos municipales.
NO MANIPULEIS MÁS.
CON LA GENTE DEL FORAT DE LA VERGONYA NO HAY QUIEN PUEDA.

De parte de: EL FORAT DE LA VERGONYA.

Anònim ha dit...

Vaig visistar l'exposicio el diumenge pasar a la capella i crec que esta poc treballada, falta de continguts i poc representativa del que va ser la lluita veïnal.

En aquets moments en que el regalmentarisme,l'execes de normatives, la apatia dels veins han donat pas a politics molt preparats i amb molts masters, pero de poca bagatge politic, el que trobo a faltar es les institucions de partcipacio ciutadana.

Com estan les associacions de vehins?
Els Consells escolars? siguin de centre, de districte, de municipi..
i els estaments de partcipacio ciutadana, on cada vegada es mes complicat que la ciutadania participi?

No caldria un aposta clara per les AAVV, o es que fa por adonarse del allunyament dels "funcionaris" dels organs de goveern districtes i la ciutadania.

Ens falten animals politics, ens sobren funcionaris politics, aixo si molt preparats... ho sento jo no en tinc prou

Anònim ha dit...

¡Guau quins records! En aquells anys vam donar el millor de nosaltres mateixos: força, amistat, enginy, voluntat de canviar les coses que no ens agradaven... (i que continuen sense agradar-nos).
Jo vaig participar en la "fundació" per la força popular de l'Escola Pública Soller , una de les "Escoles en Lluita". S'ha parlat menys que de l'Escola Pegaso... però també vam donar el millor de nosaltres mateixos.
La participació autogestionària real, el control de les activitats educatives, la gratuidat,... dins de lo públic ens féiem creure que millorar les condicions educatives era possible, i estaven disposats a tot (vam arribar a compartir sous i feina durant un any sencer).
Era la nostra manera de viure. I de pas vam demanar l'urbanització de la Plaça Sòller, i l'Escola d'Adults, i el Jardí d'Infancia, i l'asfaltat de carrer Delia, i la participació en la planificació dels terrenys de la RENFE, i... el que calguès.
¡Quina gran aventura! ¡ Va ser del millor que ens va pasar !

Però no som "ex-combatents" .

Salut

Anònim ha dit...

L’altre dia vaig visitar l’exposició que la FAVB organitza a la Plaça del Rei per commemorar els 40 anys de lluita veïnal a Madrid i Barcelona. L’exposició és interessant i podeu consultar el material a la web www.memoriaveinal.org , però gran part del material el podeu trobar al número especial de la revista "Carrer", amb les 100 accions que es consideren més significatives de lluites veïnals aconseguides a Barcelona, aquest número del Carrer el podeu consultar a http://www.favb.cat/carrer114. No es pot entendre la ciutat de Barcelona actual sense la FAVB i les seves Associacions de Veïns i Veïnes. Qui negui això vol dir que no coneix la ciutat. La transformació de la ciutat ha estat possible gràcies a molts factors i un d’ells, i molt important, ha estat la lluita veïnal. Per exemple jo no entendria el meu barri del Poblenou sense haver aconseguit salvar Càtex (on hi vaig viure moments d’esplai encara com a “nen” del Movi), o haver lluitat perquè marxessin les empreses de transport del casc antic del barri, lluitant per la neteja de la platja en el concurs de recollida de deixalles (l’expo m’ha recordat que va ser al 1974 i per tant tenia 7 anys) o per soterrar la Ronda del Litoral al pas pel barri l’any 1987, llavors ja tenia 20 anys i em va costar el meu primer enfrontament amb gent d’ICV a Barcelona que primer no ho veien clar.
Però no és senzill passar de la confrontació dels darrers anys de la dictadura i del principi de la democràcia a la situació actual. Hi ha molts factors que influeixen. La desmobilització general, la capacitat de propaganda de les institucions, la fugida de molts líders veïnals als partits i institucions, la millora de la qualitat de vida objectiva a la ciutat ... però també hi ha altres elements que cal tenir en compte. Crec que manca un cert to d’autocrítica per entendre totes les vessants del moviment veïnal. És cert que no tot el moviment veïnal és igual, però a vegades cal saber treure conclusions d’alguns errors. Crec que la FAVB segueix sent necessària i sobretot crec que cal que existeixin moviments socials crítics i constructius alhora. Gent que sap convertir en acció la seva rebel·lia. Que exigeix a l’administració i alhora sap construir. I això és feina de les dues parts. L’administració ha de saber crear complicitats, afavorir la participació ciutadana a través de moviments estables i tenir capacitat per escoltar les noves formes de participació. Però els moviments veïnals també cal que treballin a fons per aconseguir que els seus objectius segueixin vigents. Hi ha AAVV que ho estan aconseguint, altres sols esperen que tot torni a ser com abans. Els 40 anys d’acció veïnal ens han de permetre entendre la vigència de la necessitat d’AAVV però alhora de saber afrontar els nous temps que corren. L’absència de moviment veïnal o la seva feblesa pot ser un greu problema per a la ciutat. I no tothom ho entén així a casa meva. Però tampoc tinc clar què fer per aconseguir canviar-ho.
Pere Nieto

Joan Martinez i Serres "linuxbcn" ha dit...

Como hace seis años que vivo en Badalona me ha costado hacerme con el Carrer 114. El numero me parece genial y absolutamente necesario. Me lo estoy leyendo todo.
Pero de hecho escribo porque en el apartado "100 accions veïnals que han canviat Barcelona", cocretamente en la página 28, "Martí Codolar", hay una insuficiencia, que no deficiencia. Cuando se enumera las asociaciones que crean la coordinadora del Martí Codolar (supongo que el típico "gazapo") no aparece la asociación de Vecinos y Comerciantes del Parque Valle Hebrón. Lo cual a la práctica es especialmente injusto, o bien lesivo. Fue precisamente esta Asociación la que impulsó la Coordinadora. Pero es que además, la reivindicación fue inicialmente impulsada desde este barrio del Parque Valle Hebrón. Esta asociación llevó las maquetas que se realizaron en dos días y las consiguientes noches a plazas y mercados de los barrios. Y esta asociación diseñó el cartel 'Especulació'. También hicimos la primera convocatoria a los demás barrios y la propuesta de organizar la Coordinadora de barrios "Martí Codolar".
Paco Obón

Joan Martinez i Serres "linuxbcn" ha dit...

Soy Basilio González. Termino de visualizar en mi ordenador la exposición sobre.... Lo primero que se me ocurre es deciros que muchos de los protagonistas de aquellos años aún estamos vivos. ¿Por qué no se nos ha consultado?. Estoy cansado de ver lo que se ecribe sobre la Zona Franca porque tiene poco que ver con la realidad y muchas veces lo que se escribe es casi anecdótico. Lo segundo es que se dice que podemos hacer comentarios pero luego es imposible hacerlo. Lo tercero es que el hecho de que sólo aparezcan 6 comentarios me da la razón porque de lo contrario seria para llorar. Y por último tengo la impresión que, al menos sobre la Zona Franca, se pretende escribir la historia de un partido que fue inexistente y que todos los demás hemos sido borrados.
Saludos

AAVV i Comerciants El Raco de Les Corts ha dit...

Al blog:

http://elracodelescorts.blogspot.com

podeu veure nostra lluita veinal.

Joan Puente
Secretari de la

AAVV i Comerciants "El Raco de Les Corts"
Travessera de Les Corts, 94 bxos.
08028 Barcelona

mail: elracodelescorts@hotmail.com

Anònim ha dit...

Acabem de constituir la plataforma "Salvem La Sadeta". Quaranta anys després de recuperar l'antiga fàbrica textil pel barri, l'Ajuntament ens vol edificar sense cap mena de diàleg una edifici que couparà el 50 per cent del espai public. Necessitarem una vegada mès la movilització veinal, per impedir que ens prenguin aquest espai public.

Olga ha dit...

"...Viernes, 27 de noviembre, a las 7 de la tarde, se inauguró en el Saló del Tinell del Museu d’Història de Barcelona, la exposición Madrid-Barcelona, 40 años de acción vecinal, organizada por la FAVB (Federación de Asociaciones de Vecinos y Vecinas de Barcelona) y FRAVM (Federación Regional de Asociaciones Vecinales de Madrid. Dicen en la introducción: “… esta exposición quiere ser al mismo tiempo la ocasión para recordar que cuando la ciudadanía cree en su capacidad transformadora, se abren milagros…” También lo creo. Y creo que la ciudadanía une y comparte. Esta exposición es un excelente ejemplo..."

http://ecriteriumes.wordpress.com/2009/12/06/la-capacidad-transformadora-de-la-ciudadania/

Publica un comentari a l'entrada